کولیک نوزادان یک بیماری شایع است که در اغلب موارد در یک تا سه ماهگی شروع میشود و تا شش ماهگی بهبود مییابد. این بیماری معمولاً با احساس درد شدید در ناحیه شکم و اغلب با گریه و بیراحتی نوزاد همراه است. در حالت عادی، کولیک نوزادان بیشتر بیخطر و خودبخودی است و نیاز به درمان خاصی ندارد. با این حال، برخی روشها و تکنیکها ممکن است در کاهش علائم کولیک کمک کنند. در زیر چند روش معمول برای درمان بیماری کولیک در کودکان آورده شده است:
- پوزیشنبندی: نوزاد را در موقعیتهای مختلف قرار دهید. برخی از موقعیتهای مفید شامل قرار دادن نوزاد در آغوش، در دماغه پایین، یا روی شکم در آغوش شما است. این موقعیتها ممکن است به نوزاد کمک کنند تا راحتتر باشد و درد کمتری داشته باشد.
- ماساژ شکم: با استفاده از حرکات ملایم و دورانی، ماساژی به ناحیه شکم نوزاد بدهید. این ماساژ میتواند به تسکین درد و کاهش ناراحتی نوزاد کمک کند.
- استفاده از دمپایی گرم: قرار دادن نوزاد در دمپایی حاوی آب گرم (به طوری که آب تا سطح سر نوزاد برسد) میتواند به آرامش و کاهش درد کمک کند.
- استفاده از پتو گرم: نوزاد را درون یک پتو گرم و نرم بپیچید. حرارت پتو میتواند به نوزاد کمک کند تا راحتتر شود و درد کمتری داشته باشد.
- تغییر رژیم غذایی مادر در صورت شیردهی: در صورتی که نوزاد از طریق شیر مادر تغذیه میشود، ممکن است تغییر در رژیم غذایی مادر (مانند کاهش مصرف مواد غذایی محتقره و یا موادی که ممکن است مشکلات گوارشی را تشدید کنند) به کاهش علائم کولیک در نوزاد کمک کند.
با این حال، در صورتی که علائم کولیک شدید باشند و به طور مداوم ادامه یابند یا شما نگرانی دیگری درباره وضعیت نوزاد دارید، بهتر است با پزشک یا پزشککودکان در مورد وضعیت نوزاد خود مشورت کنید. پزشک میتواند بررسی معده و روده نوزاد را انجام دهد و راهنماییهای دقیقتری در خصوص درمان کولیک در کودکان ارائه دهد.
شما همچنین میتوانید مطلبی در خصوص علائم مشکلات کبد کودکان را در این سایت مطالعه نمایید …
چه تغییراتی در رژیم غذایی مادر میتواند به کاهش علائم کولیک کمک کند؟
تغییراتی در رژیم غذایی مادر میتواند به کاهش علائم کولیک در نوزاد کمک کند. اگر شما یک مادر شیرده هستید، در نظر داشته باشید که برخی مواد غذایی میتوانند علائم کولیک را تشدید کنند. در زیر تغییراتی که ممکن است مفید باشند را بررسی میکنیم:
- اجتناب از مواد غذایی محتقره: برخی مواد غذایی مانند سیر، پیاز، لوبیا، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، بادمجان، کاهو و فلفل قرمز ممکن است مشکلات گوارشی را تشدید کنند. بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود کرده یا به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- مصرف فیبر متعادل: مصرف مقدار مناسبی فیبر در رژیم غذایی میتواند به کنترل مشکلات گوارشی کمک کند. مطمئن شوید که مقدار فیبر در رژیم غذایی شما تعادل داشته باشد و بیش از حد نباشد. میوهها و سبزیجات تازه، غلات کامل و دانهها، نخود و لوبیا سبز منابع خوبی از فیبر هستند.
- اجتناب از مواد محرک: برخی مواد محرک مانند قهوه، شکلات، نعناع، چای سبز و آبجو ممکن است علائم کولیک را تشدید کنند. بهتر است مصرف این مواد را کاهش دهید یا به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- رعایت رژیم غذایی سالم: تغذیه سالم و متنوع با مصرف مواد غذایی غنی از ویتامینها و مواد مغذی میتواند به بهبود کلیت سیستم گوارشی کودک کمک کند. مصرف غذاهای تازه، مثل میوهها و سبزیجات، غلات کامل، انواع گوشت و ماهی، لبنیات و مواد غذایی پربازده میتواند مناسب باشد.
توصیه میشود قبل از ایجاد هر تغییری در رژیم غذایی خود، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید. هر فرد و شرایط خاصی ممکن است نیازهای متفاوتی در زمینه تغذیه داشته باشد، بنابراین مشاوره حرفهای میتواند به شما راهنمایی ددر حال حاضر، من متوجه نیاز به برخی اطلاعات خاص در مورد رژیم غذایی کودکان نیستم. بهترین راه حل برای دریافت راهنمایی درست و دقیق در مورد رژیم غذایی مادران شیرده و تأثیر آن بر کولیک نوزاد، مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه است. آنها میتوانند بر اساس وضعیت شما و نیازهای نوزادتان، راهنماییهای دقیقتری را ارائه دهند و برنامه غذایی مناسبی برای شما تدوین کنند.
شما همچنین میتوانید مطلبی در خصوص درمان بیماری انسداد روده در کودکان را در این سایت مطالعه نمایید …
روش های حفظ مقدار فیبر در رژیم غذایی کودکان
- مصرف میوهها و سبزیجات تازه: میوهها و سبزیجات تازه یک منبع عالی از فیبر هستند. ترجیحاً سعی کنید از میوهها و سبزیجاتی با پوست استفاده کنید، زیرا پوست آنها حاوی مقدار زیادی فیبر است. بهتر است روزانه حداقل 5 بار میوه و سبزیجات مختلف مصرف کنید.
- مصرف غلات کامل: غلاتی مانند جو، گندم کامل، برنج قهوهای و ذرت کامل حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. در انتخاب نان و غلات، بهتر است نسخههای کامل و فیبر بالا را انتخاب کنید.
- استفاده از دانهها و برنج قهوهای: دانهها مانند نخود، لوبیا و عدس علاوه بر پروتئین، حاوی مقدار زیادی فیبر نیز هستند. همچنین، مصرف برنج قهوهای به جای برنج سفید نیز میتواند به افزایش مقدار فیبر کمک کند.
- مصرف مکملهای غذایی: در صورتی که نمیتوانید مقدار کافی فیبر را از طریق رژیم غذایی تأمین کنید، میتوانید از مکملهای غذایی حاوی فیبر استفاده کنید. این مکملها معمولاً در قرصها، پودرها یا قوطیها قابل تهیه هستند.
- مصرف آرد گندم کامل: در تهیه نان، کیک و دسرها، از آرد گندم کامل به جای آرد سفید استفاده کنید. آرد گندم کامل حاوی بیشترین مقدار فیبر است.
- مصرف آجیل و دانههای روغنی: آجیل نیز حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. بادام، گردو، بادام زمینی و بادام زمینی آبدار منابع خوبی از فیبر هستند.
- مصرف لبنیات با فیبر: برخی از لبنیات با افزودن فیبر تقویت شدهاند. میتوانید این نوع لبنیات را در رژیم غذایی خود جایگزین لبنیات ساده کنید.
مهم است همیشه منابع طبیعی فیبر را ترجیح دهید و مصرف آنها را به تدریج افزایش دهید، زیرا افزایش مقدار فیبر در رژیم غذایی باید به تدریج انجام شود تا بدن به آن عادت کند و مشکلات گوارشی احتمالی را تجربه نکنید. همچنین، حتماً در کنار مصرف فیبر، مقدار کافی آب نیز مصرف کنید زیرا آب میتواند به هضم و جذب فیبر کمک کند.
همچنین، توصیه میشود که قبل از ایجاد هر تغییری در رژیم غذایی خود، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا به شما راهنمایی دقیقتری در مورد میزان مناسب فیبر و نیازهای شما بدهد. هر فرد ممکن است نیازهای متفاوتی در زمینه تغذیه داشته باشد، بنابراین مشاوره حرفهای میتواند به شما راهنمایی کند و برنامه غذایی مناسبی برای شما تدوین کند.دار مناسبی فیبر را در رژیم غذایی خود حفظ کنم؟
No comment