درمان بیماری کرون در کودکان

التهاب روده مزمن (IBD) یک بیماری التهابی مزمن است که تاثیری بر سیستم گوارش دارد. دو نوع اصلی IBD عبارتند از بیماری کرون و کولیت التهابی. در بیماری کرون، التهاب می‌تواند در هر بخشی از دستگاه گوارش از دهان تا مقعد ظاهر شود، در حالی که کولیت التهابی به طور عمده روی قسمت انتهایی روده بزرگ و تا حدی روی رکتوم تأثیر می‌گذارد.

 

درمان بیماری التهاب روده مزمن در کودکان

درمان بیماری التهاب روده مزمن در کودکان بستگی به شدت بیماری، محل تاثیرگذاری و وضعیت عمومی کودک دارد. اهداف اصلی درمان عبارتند از:

 

  1. کنترل التهاب: استفاده از داروهای ضد التهابی مانند آمینوسالیسیلات، مسکن‌های استروئیدی و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) برای کاهش التهاب و علائم بیماری.

 

  1. کنترل علائم: مصرف داروهای ضد اسهال، ضد ترشحات و ضد اسپاسم (برای کنترل اسهال، خونریزی، ترشحات مخاطی و درد شکمی).

 

  1. حفظ تغذیه مناسب: رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و متعادل که به کودک کمک می‌کند تا وزن مناسب را حفظ کند و تغذیه مناسب را دریافت کند. در بعضی موارد، ممکن است نیاز به مکمل‌های مغذی یا تغذیه از راه دیگر (مانند مکمل‌های مایع وریدی) باشد.

 

  1. مدیریت استرس: استفاده از تکنیک‌های مدیریت استرس مانند تمرین و روش‌های آرامش برای کنترل استرس و تأثیر آن بر بیماری.

 

  1. پیگیری و مشاوره: پیگیری دوره‌ای با پزشک متخصص گوارش کودکان و مشاوره با متخصص تغذیه برای ارزیابی و پیشرفت بیماری و تنظیم بهینه رژیم غذایی.

 

همچنین، ممکن است در برخی موارد نیاز به درمان جراحی باشد، به عنوان مثال در صورت وجود تشکیل خونریزی شدید، تشکیل ترشحات مستمر یا وجود تنگی‌ها و انسدادها در روده.

شما همچنین میتوانید مطلبی در خصوص علائم مشکلات کبد کودکان را در این سایت مطالعه نمایید …

درمان بیماری کرون در کودکان

 

روش های درمان IBD

مهمترین نکته این است که درمان بیماری التهاب روده مزمن در کودکان باید توسط تیم درمانی متخصص انجام شود. بهترین راهدرمان بیماری التهاب روده مزمن (IBD) در کودکان بستگی به شدت بیماری، نوع IBD (بیماری کرون یا کولیت التهابی) و وضعیت عمومی کودک دارد. درمان IBD معمولاً شامل یک ترکیب از روش‌های زیر است:

 

  1. داروهای ضد التهابی: این داروها به کنترل التهاب در روده کمک می‌کنند. مثال‌هایی از این داروها شامل آمینوسالیسیلات، استروئیدهای ضد التهابی (مانند پردنیزولون) و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌باشند.

 

  1. داروهای ایمونوساپرسانت: این داروها به سیستبیماری التهاب روده مزمن (IBD) در کودکان یک بیماری التهابی مزمن است که تاثیری بر سیستم گوارش دارد. دو نوع اصلی IBD شامل کولیت التهابی و بیماری کرون است. در این بیماری‌ها، سیستم ایمنی بدن به طور نامنظم به باکتری‌ها و مواد موجود در روده واکنش نشان می‌دهد و باعث التهاب و آسیب به دیواره روده می‌شود.

شما همچنین میتوانید مطلبی در خصوص درمان بیماری کولیک در کودکان را در این سایت مطالعه نمایید …

درمان بیماری کرون در کودکان

چه نوع رژیم غذایی مناسبی برای کودکم در صورت مبتلا به بیماری التهاب روده مزمن توصیه می‌کنید؟

رژیم غذایی برای کودکان مبتلا به بیماری التهاب روده مزمن (IBD) باید بر اساس نیازهای خاص کودک شخصی‌سازی شود و بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک متخصص گوارش کودکان مشاوره کنید. اما در کل، درمان بیماری IBD شامل مراقبت از رژیم غذایی خاصی است که می‌تواند علائم و التهاب را کاهش دهد و به بهبود کودک کمک کند. در ادامه برخی اصول عمومی رژیم غذایی برای کودکان با بیماری IBD آورده شده است:

 

  1. مصرف غذاهای مغذی: تأمین تمامی نیازهای مغذی کودک از طریق یک رژیم تغذیه مناسب با مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر می‌تواند به بهبود وضعیت عمومی کودک کمک کند. از جمله منابع پروتئین می‌توان به ماهی، مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، لبنیات نیمه چرب و محصولات سویا اشاره کرد.

 

  1. کاهش مواد آزاردهنده: برخی مواد غذایی می‌توانند التهاب را تشدید کنند و برای بیماران IBD مضر باشند. برخی از مواد آزاردهنده شامل غلات گلوتن دار، لاکتوز، نمک، چربی‌های غیرسالم و مواد نگهدارنده هستند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به اجتناب کامل از مواد آزاردهنده داشته باشید، اما در موارد دیگر ممکن است بتوانید میزان مصرف آنها را کاهش دهید.

 

  1. مصرف فیبر: برخی از کودکان با IBD ممکن است به مصرف فیبر حساسیت داشته باشند. در این صورت، ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف فیبر داشته باشید. اما در برخی موارد، فیبر می‌تواند به عنوان یک عامل مهم در بهبود گوارش و تنظیم مدفوع عمل کند. بهتر است با پزشک مشاوره کنید که میزان مناسب فیبر برای کودک شما چقدر است.

 

  1. مصرف مکمل‌های مغذی: در برخی موارد، ممکن است کودک نتواند مواد مغذی کافی را از طریق رژیم غذایی دریافت کند. در این صورت، ممکن است پزشک توصیه کند مکمل‌های مغذی ماندر کنار این موارد، همچنین مهم است که شما به عنوان والدین به نیازهای و وضعیت کودک خود توجه کنید و با پزشک کودک و تغذیه‌شناس مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند بر اساس شرایط خاص کودکتان و تجربیات خود نکات و راهنمایی‌های دقیق‌تری را در مورد رژیم غذایی مناسب برای کودک با بیماری التهاب روده مزمن ارائه دهند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *