یک سال اول زندگی را دوره شیر خوارگی می نامند که مرحله بسیار حساس عمر می باشد چرا که قسمت عمده از رشد مغزی کودکان در این سن می باشد و از طرف دیگر در این دوره بخصوص در 6 ماه اول زندگی چون سیستم دفاعی شیر خوار هنوز تکامل کافی پیدا نکرده است مستعد به بسیاری از عفونت ها می باشد .یکی از مسایل مهم در دوره شیرخوارگی تغذیه شیر خوار می باشد.
بهترین تغذیه برای شیر خوار شیر مادر است به طوریکه در 6 ماه اول زندگی تنها و تنها شیر مادر کافی می باشد . بجز شیر مادر در طی این 6 ماه تنها قطره ویتامین نیاز است که مصرف شود و حتی آب نیز نباید به شیر خوار داد.
شیر مادر دارای ترکیباتی می باشد که هم برای رشد شیر خوار و هم برای تقویت سیستم دفایی شیر خوار مناسب است و مصرف شیر مادر باعث جلو گیری از تعدادی از بیماری ها در شیرخوار می شود.
بعد از پایان 6 ماهگی تغذیه کمکی برای شیر خوار شروع می شود که معمولا از مقدار کم شروع می شود و به تدریج هم مقدار و خم تعداد دفعات افزایش داده می شود .شروع غزای کمکی با فرنی و سپس سوپ ساده و پعد از 7 ماهگی زرده تخم مرغ نیز شروع می شود .قابل ذکر است که تا پایان یک سالگی شیر پاستوریزه نباید مصرف شود ، مصرف میوه و اب میوه نیز بعد از 8 ماهگی توصیه می شود.
نکته ایی که باید تاکید شود اینست که در 6 ماه دوم 80 درصد کالری باید از شیر مادر و 20 درصد کالری از غذای کمکی دریافت شود لذا به مادران توصیه می شود در 6 ماه دوم ابتدا به شیر خوار شیر مادر داده شود وبعد غذای کمکی ولی بعد از یک سالگی ابتدادغذا داده شود وبعد شیر مادر.
توجه اینکه قطره آهن از زمانیکه غذای کمکی شروع می شود روزانه 15 قطره باید داده شود